Om mig

Dybeck Psykoterapi & Utbildning

Södermalm, Stockholm

Om Charlotta Dybeck


Jag är legitimerad psykoterapeut (legitimeras av socialstyrelsen), gruppterapeut, handledare och lärare i psykoterapi, samt har en magisterexamen i psykologi.


Min inriktning är psykodynamisk, men  eftersom jag har vidareutbildat mig inom KBT arbetar jag även med kognitiva metoder då det lämpar sig. Jag har över tjugo års erfarenhet att arbeta med utveckling för individer, grupper och organisationer.


Utöver min utbildning till psykoterapeut har jag följande vidare-utbildningar

  • Handledar och lärarutbildning i Psykoterapi, Centrum för psykiatriforskning  Kompetenscentrum för psykoterapi, KI 
  • KBT (KBT för leg. psykologer och leg. psykoterapeuter med psykodynamisk utbildning, SAPU i samarbete med KBT Svealand)
  • Mindfulnessinstruktörsutbildning, Mindfulnesscenter AB
  • EMDR. 1 och 2 (IHPU Psykologiutbildarna AB)
  • Klinisk hypnos i arbete med komplext traumatiserade patienter med dissociativ problematik för leg. Psykoterapeuter. (Anna Gerge Insidan i samarbete Svenska Föreningen för Klinisk hypnos)
  • Pre Core ISTDP
  • Pre Core APT


Pågående utbildning: Affekt fokuserad terapi (APT) Core 2018-2021


Jag är medlem i Riksföreningen Psykoterapi Centrum, www.rpc.nu

och Svenska Föreningen för Gruppterapi och Grupputveckling, www.gruppterapi.org.


Nätverk

Sjöströmsvebeck AB,  Magnus Sjöström, socionom, leg. psykoterapeut. Par och familjeterapeut som har ett samarbete med Mama Mia AB. Tar emot individer par och familjer. Jenny Sjöström Svedbeck, socionom, leg psykoterapeut, medicine magister i psykoterapi. Tar emot för psykoterapi. Utöver psykoterapeutiska metoder har hon specialiserat inom sexualmedicin/sexologi och psykosomatiska symptom.


Catarina Pielbusch, leg. psykoterapeut och leg. fysioterapeut. Hon har arbetat privat sedan 2010. På senare år har hon arbetat mycket med människor som varit utsatta för olika typer av trauman.


Christina Lloyd, leg. psykoterapeut, religionpsykolog och doktorand vid Uppsala Universitet. Hon har även utbildning i kreativ och konstnärlig metodik för psykoterapeuter, samt EMDR 1–2.


Gabriella Schwihlik leg. psykoterapeut, magisterexamen  i psykologi. Har en psykodynamisk inriktning men arbetar även med metoder baserade på kognitiv- och affektteori. Tar även emot par. 
Charlotta Dybeck, leg. psykoterapeut

Dybeck Psykoterapi & Utbildning

Timmermansgränd 3 bv, Södermalm

Tel 070-746 42 63

info@dybeckpsykoterapi.se